10 nemzet 60 fogathajtója Fábiánsebestyénben

Hat kategóriában 10 nemzet 60 foghajtója vesz részt az idei év legrangosabb hazai fogathajtóversenyén Fábiánsebestyénben. A május 4. és 7. között megrendezésre kerülő versenyen póni-, egyes-, kettes-, és négyesfogathajtók is versenyeznek a Csongrád megyei településen, ahol immár 35. alkalommal rendeznek nemzetközi fogatversenyt.

A mostani megmérettetés méltó előkészülete lesz a lipicai világbajnokságnak, illetve a göteborgi Európa-bajnokságnak, ennek szellemében készítették elő többek között a 8 akadályból álló maratonhajtó pályát, amely kisebb újdonságokat is tartalmaz majd – derült ki a Kinizsi Park hétfői sajtótájékoztatóján.

A szervezőbizottság elnöke, Farkas Sándor elmondta, hogy az előkészületek jól haladnak, s a szervezésben a fiatalokra külön gondoltak, hiszen a 14 év alatti gyerekek térítésmentesen vehetnek részt a 4 napos rendezvényen.

A Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakágának részéről jelen lévő Lázár Zoltán kifejtette, hogy ő is és testvére, Lázár Vilmos is indul Fábiánsebestyénben. Lázár Zoltán a négyeseknél indul, mert a szabályok szerint dönteni kellett, hogy a négyeseknél-, vagy ketteseknél versenyez.