Világbajnokok Mezőhegyesen

1

Németország kettő,  míg Svájc egy aranyérmet szerzett a mezőhegyesi II. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán. A magyar fogathajtóknak egy dobogós hególyezést sem sikerült elhozniuk, annak ellenére, hogy öt magyar ló is döntős volt.

Vasárnap a kombinált akadályhajtással fejeződött be a II. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága. Az 5 éves fogatlovak kategóriájában Sági József 4., a 7 éves fogatlovaknál a legeredményesebb magyar, ifj. Nagy Tibor az 5., Lehőcz Dávid a 6., Németh Enikő a 8., Simon Szilvia a 9. helyezést érte el a döntőben.

Az 5 éves lovak versenyében a világbajnok Samba Lott lett 8,71 ponttal. Hajtója Steffen HORN volt Németországból. Másodikként Rebelia, a sziléziai pej kanca 7,07 ponttal zárt, hajtója a lengyel Bartlomiej Kwiatek. HArmadik lett Fiderella 2, a westfáliai pej kanca 7,00 ponttal, akinek hajtója a német Ulrich Hengemühl volt. A 6 éves fogatlovaknál világbajnok lett Valenzio FST Szász-Thüringiai pej mén 18,21 ponttal, akit a német Dirk Hofmann hajtott. Másodikként Enfado P Szász-Thüringiai pej herélt zárt 16,56 ponttal, hajtója a német Jovanca Marie Kessler. Harmadik lett Conversano Csalo szürke lipicai herélt lett 16,00 ponttal, akit az osztrák Vinzenz Dobretsberger volt. A 7 éves fogatlovak versenyének győztese, s így a világbajnok Nesqui GB pej herélt lett 16,47 ponttal, hajtója a svájci Giacomin Barbüda. Másodikként Epilog sziléziai fekete mén lett 14,47 ponttal, akit a lengyel Weronika Kwiatek volt. Harmadik lett Bazyl sziléziai fekete mén 14,33 ponttal, akit szintén a Lengyelországból érkező Bartlomiej Kwiatek hajtott a fiatal fogatlovak világbajnokságán.

2
3