400 millió forintos kormányzati beruházás a kiskunhalasi lovasparkban


Két éves munka eredményeként 400 millió forintos kormányzati forráshoz jut a Hirling József Lovaspark Kiskunhalason. Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja azt mondta, egy hosszú egyeztetési folyamat végén született meg ez a kedvező döntés. Hozzátette: az elmúlt egy évben az üzemeltetők 100 milliós önerős fejlesztést hajtottak végre, a kormányzati forrásnak köszönhetően pedig olyan beruházások történhetnek, amelyekre nagy szükség van.

Az elmúlt húsz esztendő legnagyobb fejlesztését hajthatja végre a Kiskunhalasi Lovasiskola. Több mint két éves előkészítő munka kellett a bejelentéshez. A Kiskunhalasi Lovas és Szabadidőközpont komplexuma 400 millió forintos kormányzati forrásból újulhat meg.

Juhász Tibor szerint lesz tennivaló bőven, a részletes megvalósítási terv még készül. Komoly hiányosságok vannak a 4 hektáros létesítményben. Nincs megoldva sok más mellett a csapadékelvezetés és a csatornázás sem. A több mint 110 éves ingatlanon utoljára 20 éve történt részleges felújítás jó és a 400 milliós forrás lehetőség új távlatokat nyithat a létesítmény jövőjének. Annyi már most bizonyos, hogy Kiskunhalas jövőre is több nagy versenyt rendezhet, a fejlesztéssel pedig felzárkózhat Bábolna, Szilvásvárad és a Nemzeti Lovarda mögé.

Forrás: dijugratoszakag.hu