96-ra emelkedett a magyar fogathajtás érmeinek száma

fiatal

Ifjúsági korosztályú versenyzőink 2 éremmel járultak hozzá a magyar fogathajtás éremtáblázatához. Kovács Zsófia arany, Palkovics Dávid ezüstérmet szerzett a németországi Schildauban a Gyermek, Junior és Fiatal Hajtók Európa-bajnokságán.

A junior póni egyesfogatoknál Rozmán Tímea Krisztina a 2. helyezett végzett 0,10 hibapontos időtúllépéssel. Akadályhajtásban Szaller Zsófia 10,61 hibapontot gyűjtött 3 verőhibáért és időtúllépésért, míg Érsek Anett 13,36 hibaponttal, 4 verőhibával és némi időtúllépéssel zárt. A 27 versenyzős kategóriát az osztrák Andrea Schöftner nyerte. Rozmán Tímea Krisztina és Topper nevű pónija az összetett versenyben az 5., Szaller Zsófia és Qucido a 11., míg Érsek Anett és Süti a 12. helyen zárta az Európa-Bajnokságot.

A Gyermek kategóriájában az akadályhajtás versenyszámban Majoros Anna az 5. (egy verőhiba), Margitai Máté a 8. (egy verőhiba) lett.  A 24 fős mezőnyben Margitai Máté és pónija Eger a 9., Majoros Anna és Henchman’s Berry nevű pónija a 10. helyen végzett.

A magyar csapat a 7. helyen zárt a csapatversenyben 9 nemzet csapata között.