A Lovastorna CVI pénteki eredményei

Az év legrangosabb lovas eseményének első, pénteki versenynapján két kategóriában mérték össze tudásukat a nemzetközi mezőny lovastornászai a Nemzeti Lovardában.

Elsőként az egyéni kötelező kűr junior és felnőtt 2 csillagos versenyszámában 29 nevező mutatta be programját. Ebben a kategóriában 10 hazai indulónak is szurkolhatott a közönség. Közülük hatan az első 10-ben végeztek. A legjobb eredményt Dabat Isabella érte el Fecske nevű lovával a második helyezéssel, még Karna Rebeka 4., Vida Zsófia 5., Görgey Gyöngyvér Zsófia 6., Nyulasi Zita pedig 7. lett.

A kategória első három helyezettjének eredménye:

  1. Sara Solteszova (SVK) 7.202 pont
  2. Dabat Isabella (HUN) 7,121 pont
  3. Tereza Czyzova (CZE) 6.874 PONT

Az egyéni kötelező kűr 3 csillagos számában 6 indulóból 3 magyar érdekeltségű tornász szerepelt, szintén meggyőző, jó teljesítménnyel. Németh Blanka Kincses nevű lovával megnyerte ezt a számot, Somogyi Eszter pedig a harmadik helyen végzett Elegáns nevű lovával.

A kategória első három helyezettjének eredménye:

  1. Németh Blanka (HUN) 7.763 pont
  2. Katerina Kocurova (CZE) 6.715 pont
  3. Somogyi Eszter (HUN) 6.293 pont

A mai nap magyar vonatkozású eredményei biztató előjelet mutatnak a holnapi szabadon választott programok előtt. Reméljük a jó formában versenyző lovastornászaink összesített eredménye számos dobogós helyezést eredményez majd.
A program szombaton reggel az egyéni technikai kűr felnőtt, junior és gyerek 1 csillagos számával folytatódik.