A szakasz 4500 méter, B szakasz 7940 méter

Mélykút: Szombaton maratonhajtás a Magyar Derby, CAN-A & B, Egyesfogathajtó Magyar Derby és Fiatal ló minősítőn

maraton2

Szombaton a leglátványosabb versenyszámmal, a maratonhajtással folytatódik a mélykúti Fiatal Ló Minősítő, Nemzeti A/B kategóriás verseny, Egyesfogathajtó Magyar Derby és Fiatal Hajtók fogathajtók versenye. A verseny 10 órakor kezdődik a gyermek, majd a junior, a fiatal hajtó és a póni egyesfogatok maratonhajtásaval, 11 óra 8 perckor indul az első egyesfogathatjó, Demkó Zsolt indul a Horváth István pályaépítő által tervezett maratonhajtó pályán, melynek leglátványosabb akadálya a 7 közül a vizesakadály és az 5. akadály. A verseny késő délutánig folytatódik Mélykúton.

maraton1

A maratonhajtó pálya A szakasza 4500 méteres, amit egy 700 méteres transzfer követ. A B szakasz pedig 7940 méteres. A pálya az idei évben egy új vizes akadállyal bővült, ez lett a leglátványosabb akadály az 5. akadály mellett a 7 akadályból álló pályán. Horváth István úgy építette meg a pályát, hogy technikás megoldásokat kelljen alkalmaznia a hajtóknak, de azzal is számolnia kellett, hogy nemcsak egyes-, kettes-, és négyesfogatok, hanem póni-, gyermek-, és junior fogathajtók is indulnak a versenyen.
Horváth István korábban többek között Jászkarajenőn épített országos bajnokságra és Bábolnán B kategóriás hajtók számára maratonhajtó pályát.

A fotók készítője: Vida-Szűcs István