Aachen: Harmadik helyen a magyar csapat a díjhajtás után

Aachenlogo

A sikeres állatorvosi szemle után a magyar fogathajtók jól teljesítettek az Aacheni CAIO4* nemzetközi fogathajtóverseny első, díjhajtás versenyszámában. A magyarok az első versenyszám után a csapatversenyben a 3. helyen állnak (100,58), csak a hollandok (81,46) és az amerikaiak előzik meg a mieinket (95,27).
A díjhajtásban a legjobb magyar hajtónak Lázár Zoltán bizonyult (50,08 hp), ő a 6. helyen zárt, megelőzve a versenyszámban 7. helyezett Dobrovitz Józsefet (50,50 hp). Ifj. Dobrovitz József (56,04 hp) a 16. helyen zárt a versenyszámot.

Lázár Zoltán Ali Deverchi, Coner, Denver, Iván és Szonja; Dobrovitz József Carlo, Conversano Bajnok, Torino, Tulipán Büszke és Waltstar; ifj. Dobrovitz József Dante, Dax, Doerak, Vivaldo és Volinda nevű lovaival versenyez.

A díjhajtásban a legjobbnak Boyd Exell (AUS) bizonyult, a második helyen Chester Weber (USA), a harmadikon IJsbrand Chardon (NED) zárt.

Szombaton a maratonhajtással folytatódik az aacheni nemzetközi verseny. Ifj. Dobrovitz József 14 óra 25, Dobrovitz József 15 óra 10, Lázár Zoltán 15 óra 15 perckor indul.

Fotók: www.hippoevent.at