Ausztrál győzelem Lipcsében – Biztos magyar részvétel a döntőben

A szabadkártyás ausztrál Boyd Exell nyerte a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa vasárnapi lipcsei pontszerző második versenyszámát. Az már biztossá vált, hogy Dobrovitz Józsefnek szurkolhatnak a magyarok a világkupa göteborgi döntőjében, melyet február 25-26-án rendeznek meg Svédországban. Dobrovitz József a 4. helyet foglalja el a döntőbe kerülésért vívott küzdelemben, Göteborgban a bordeauxi verseny után a pontverseny első hat helyezett fogathajtója jut be.

Az Boyd Exell nyerte meg a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa vasárnapi lipcsei pontszerző második versenyszámát. Az ausztrál többszörös világbajnok 109,20 másodperces hajtást mutatott be az összevetésben. A második helyen a svájci Jerome Voutaz zárt 109,41 másodperces, szintén hibátlan hajtással. A harmadik helyet a holland Ijsbrand  Chardon szerezte meg 112,73 másodperccel, hibapont nélkül.

A göteborgi döntőbe kerülésért vívott pontversenyben jelenleg az ausztrál Boyd Exell és a holland Ijsbrand Chardon vezet holtversenyben 27 ponttal. Mögöttük harmadik a holland Koos De Ronde 25 ponttal, negyedik a magyar Dobrovitz József (21 pont), ötödik a svájci Jérôme Voutaz (20 pont), hatodik a német Georg Von Stein (15 pont), hetedik a magyar ifj. Dobrovitz József (13 pont).

A világkupa döntő előtti utolsó fordulóját a franciaországon Bordeauxban rendezik meg február 4-5-én. Ott Koos De Ronde (NED), Edouard Simonet (BEL), Boyd Exell (AUS), Ijsbrand Chardon (NED), Georg Von Stein (GER), szabadkártyásként Benjamin Aillaud és Sébastian Mourier indul, tehát magyar résztvevője nem lesz a versenynek.

A FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa összesített pontállása:

fei_world_cup_driving_standings_after_leipzig_2017

Eredmények – Lipcse 2. versenyszám + összevetés:

result_driving_2nd_round_sunday(1)