Díjugratás: Világbajnokot győzött le Krucsó Szabolcs

vilagbajnokot-gyozott-le-krucso-szabolcs-1

A holland bajnok, Wout-Jan Van der Schans istállójában lovagló, Matyi Bianka a  belgiumi Opglabbekben nemzetközi versenyen állt starthoz, ahol a rangos mezőnyben a 130 cm-es, kétfázisos versenyszámban, a szürke Cadwallader M-el a tizedik helyen végzett.

Több éve a bécsújhelyi Arena Nova csarnokában kezdődik a térség számára a fedettpályás szezon. Az idei évben is szerephez jutottak sportszakembereink, Schlezák Melinda versenybíróként, Erdélyi Magdolna pályaépítőként. A szép magyar eredmények sem maradtak el, amelyek közül legkiemelkedőbb a szombati nagykör győzelem volt. Krucsó Szabolcs Chacco Boyjal meg tudta nyerni a legutóbbi Európa- és világbajnok csapat aranyérmes holland, Jur Vrieling előtt a hiba-idős 140 cm-t.

A fiatal lovak döntője is magyar himnusszal záródott. Első lett a hét éves, Borpa Puszta Kft. tulajdonában lévő Express, akit a nemrég második gyermeke születését ünneplő, Szentirmai Péter lovagolt. A 130 cm-es kis kör döntőben a gyermek Európa-bajnoki hatodik, Alasztics Aliz ismét hozta a szép eredményt, hiszen hibátlan összevetés után, második lett a pej Charnevállal. A vip kör döntőjében Kovács Dóra tanítványa, Bognár Dóra Rádiháza Bohókással lett a harmadik.

A négy napos versenyen több magyar helyezés is született, az eredménylista itt található:

http://www.csi-arenanova.at/index.php/ausschreibung

Forrás: dijugratoszakag.hu