Elkezdődött a fogathajtók fedeles versenysorozata

Elkezdődött az elmúlt hétvégén a fogathajtók  téli hazai fedeles versenyek sorozata
– ifj Fekete György és Nyerges Ferenc –
volt a nyerő Miskolcon

Elsőként a Balogh Liget Lovas Klub Miskolc-Szirmabesenyőn volt a házigazdája a 2015/2016-os fedeles versenysorozatnak. Póni kettesfogat és nagyló kettesfogat kategóriában rendezték meg a versenyt, melynek bírói testülete Bartha István és Nagyné Hadzsega Zita, míg a pálya tervezője Kovács Sándor voltak.

2-es eredmény – klikk – http://nevezes.fogatsport.hu/eredmenyek/…/eredmenylista.php…

A teltházas versenyen összesen 29 versenyző mérte össze tudását a kombinált hajtáson, mely az első válogató verseny is volt a nagyló kettesfogatok számára, akik közül 3 fő ‘A’ kategóriás és 5 fő ‘B’ illetve ‘C’ licenccel rendelkező kettesfogathajtó versenyző szerezhet indulási lehetőséget a november 27-29. között a Papp László Budapest Sportarénában zajló Lovas Világkupára, mely keretein belül, 2 napos kettesfogathajtó verseny lesz, ahol szimultán és kombinált hajtás is szerepel majd a programban!

Válogató verseny állása – http://fogatsport.hu/…/2015/11/fedelesv%C3%A1logat%C3%B3.pdf

A versenyt megelőzően még pénteken Fintha Gábor FEI 4-es szintű pályaépítő tartott továbbképzést a fedeles versenyeken tevékenykedő bírók és pályaépítők számára. A képzés elméleti – pályaépítést illetve szabályzatot is elemző – és gyakorlati részekre tagolódott, mely során egy kombinált hajtás pályáját építették fel a Balogh Liget fedeles lovardájában. A továbbképzés elérte célját, hiszen mind a versenyzők, mind a versenyeken tevékenykedő hivatalos személyek közös érdeke, hogy egységesen értelmezzék a szabályzati pontokat illetve megfelelő szintű pályákon versengjenek a hajtók.