Évadzáró a Mindszenti Lovasklubnál

normal

Évadzáró ebédet tartott a hétvégén a Mindszenti Lovasklub a Sportcsarnokban. Talán az eddigi legsikeresebb év van a hátuk mögött, és már most készülnek a jövő évre. Céljuk az, hogy 2017 is legalább ilyen jól sikerüljön.

Nagyon feszített tempójú, programokkal teli év van a lovasok mögött, de az eredmények azt mutatják, hogy talán ez volt az eddigi legsikeresebb esztendő. A főbb programok között volt januárban a 300 fős lovasbál, majd májusban közel 1000 család részvételével egy lovas gyermeknap, melynek másnapján az Országos Fiatal Ló VB válogató egyik helyszíne volt Mindszent. Júniusban rendezték meg a tradicionális lovak és lóerők felvonulást, júliusban családi napot tartottak a klub tagjainak csapatépítésként. Októberben pedig sor került az Országos „C” kategóriás fogathajtó döntőre 50 fogat és 1700 vendég részvételével.

A 2000-es évek elején nagyon komolyan feltette Mindszentet az országos térképre a lovas sport terén. Jellemzően mi, az amatőr és a szabadidős kategóriákban tudunk egy meghatározó helyszín lenni. Hamarosan vége az évnek, de már kezdjük szervezni a jövő évi lovas bálunkat, és ugyanilyen formában már a gyermeknapon is gondolkodunk – fejtegette a terveket Apró András alapító elnök.

Nagy durranásra is számíthatnak a lovasok, hiszen megjelent egy pályázat, miszerint a fogathajtó döntők rendezésére ismét benevezne Mindszent, oly módon, hogy kiválasztanak egy döntőt, és azt hoznák el a városba.

Forrás: promenad.hu