A FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa Belgiumban

Belgiumban, Mechelenben rendezik meg a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa következő fordulóját december 29-én és december 30-án. A világkupa sorozat 6. fordulójában magyar versenyző nem indul, hiszen a két Dobrovitz utlojára Londonban versenyzett. Belgiumban a holland Ijsbrand Chardon és Theo Timmerman, a német Rainer Duen és Georg Von Stein és a svájci Jérôme Voutaz versenyez, illetve szabadkártyásként lesz jelen az ausztrál Boyd Exell, a belga Glenn Geerts és a holland Koos de Ronde.
Az 1. versenyszámot december 29-én, csütörtökön rendezik meg Mechelenben, 14 óra 45 perctől INGYENES ÉLŐ KÖZVETÍTÉS látható a clipmyhorse.com internetes oldalon.

A 2. versenyszámot – mely világkupa pontszerző – december 30-án, pénteken 22 óra 15 perctől rendezik.

A FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa pontállása 5 verseny után igen bíztató a magyar hajtók számára, hiszen jelenleg az ausztrál Boyd Exell vezet 27 ponttal. A második helyen a magyar Dobrovitz József, a harmadik helyen a holland Koos de Ronde, a negyedik a magyar ifj. Dobrovitz József, az ötödik a német Georg von Stein, a hatodikon a holland Ijsbrand Chardon áll. A legjobb 6 versenyző kerül a göteborgi döntőbe, minden versenyző esetében azonban csak a 3 legjobb eredmény számít a pontversenyben.