FEI Világkupa: magyar, ausztrál, holland, svájci és német hajtók a döntőben

Olympia
London, United Kingdom
photo © Rinaldo de Craen

Már biztossá vált, hogy melyik hajtók versenyeznek a FEI Fedeles Fogahajtó Világkupa göteborgi döntőjében. Dobrovitz József 4. helyen jutott be a döntőbe, míg fia, ifj. Dobrovitz József éppen, hogy lemaradt, hiszen a 7. helyet szerezte meg az összesített pontversenyben. Hírportálunk információi szerint azonban ifj. Dobrovitz is jelen lesz Göteborgban, mégpedig a Dobrovitz-csapat főnökeként.

A bordeaux-i verseny után lezárult a minősülés a négyesfogathajtók számára, s biztossá vált, hogy hazánkat Dobrovitz József képviseli majd február 24-26. között a svédországi Göteborgban. A fináléba a magyar hajtó a 4. helyen jutott be 21 ponttal. A november óta zajló világkupa-sorozat szabályai szerint Göteborgban a 8 válogató forduló után a legjobban teljesítő 6 versenyző indulhat a bajnoki címért.

Dobrovtiz József ellenfelei Svédországban az ausztrál Boyd Exell (30 pont), a holland Ijsbrand Chardon (27 pont) és Koos de Ronde (27 pont), a svájci Jerome Voutaz (20 pont) és a német Georg von Stein (15 pont) lesznek. Ifj. Dobrovitz József a 7. helyen végzett 13 ponttal, tehát kevéssel maradt le a legjobb 6 hajtó mögött.