FEI világkupa-sorozat: Dobrovitzék Londonban versenyeznek

Következő állomásához érkezik a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa versenysorozata, melynek következő helyszíne London lesz. A sorozat 5. fordulójában a Magyarországot képviselő két vecsési világbajnok is ismét ott lesz az indulók között. A mezőnyben a két Dobrovitzon kívül szabadkártyásként a többszörös ausztrál világbajnok Boyd Exell, valamint a két holland világbajnok és Európa-bajnok Koos de Ronde és Theo Timmerman, az eddig jól teljesítő Georg von Stein és az angol Dan Naprous foglal helyet, utóbbi szintén szabadkártyásként. A két magyar hajtó a világkupa döntőjébe kerülésért folytatott versenyben jelenleg a 2. és 3. helyen áll.

A londoni versenyen esélyesként indulnak a magyar hajtók annak ellenére, hogy nagyon jó versenyzőkkel kell szembeszállniuk. A magyarok eddigi eredményei azonban arra engednek következtetni, hogy szép helyezéseket szerezhetnek a vecsésiek. Dobrovitzék már korrában is jól teljesítettek, hiszen hazai közönség előtt, Budapesten Dobrovitz József második, ifj. Dobrovitz József negyedik, legutóbb Genfben ifj. Dobrovitz József harmadik, Dobrovtiz József ötödik, korábban Stockholmban pedig Dobrovitz második, ifj. Dobrovitz 3. helyen zárta a megmérettetéseket.

A világkupa jelenlegi pontállása:

  1. Boyd Exell (AUS) 27 pont
  2. Dobrovitz József (HUN) 16 pont
  3. ifj. Dobrovitz József (HUN) 13 pont
  4. Ijsbrand Chardon (NED) 10 pont
  5. Koos de Ronde (NED) 10 pont
  6. Edouard Simonet (BEL) 8 pont
  7. Georg Von Stein (GER) 7 pont
  8. Rainer Duen (GER) 7 pont
  9. Theo Timmerman (NED) 5 pont
  10. Jérôme Voutaz (SUI) 5 pont

A döntőbe a bordeauxi verseny után az első hat helyen álló versenyző jut be.

Magyar versenyző nem versenyez a hátralévő versenyhelyszíneken, azaz Mechelenben, Lipcsében és Bordeauxban, de ha a londoni megmérettetés is jól sikerül, akkor komoly remény van arra, hogy a két Dobrovitzzal találkozhatunk a göteborgi döntőben is február 25-26-án.

Londonban az 1. versenyszámot december 16-án, pénteken 12 óra 45 perctől, a második versenyszámot december 17-én, szombaton 18 óra 30 perctől rendezik meg.