Fogathajtás: Indulnak a hazai fedeles versenyek

A 2016/2017-es hazai rendezésű fedeles versenyeket tartalmazó versenynaptár elkészült, az alábbiakban látható:

fullsizerender

A versenyeken a FEI Fedeles Világkupa versenyek, 2014/2015-ös szezonra vonatkozó szabályzata az irányadó: 2014-2015-fedeles-szabalyzat
2 szabályzati pont, mely konkretizálásra, egységesítésre került:
5.7. Amennyiben egy akadály (maraton, híd vagy selyba) meghajtásra került, szabaddá válik és újra meghajtható. Labda leverése vagy az elem FELBORÍTÁSA azonban (beleértve az akadály szerkezetét, még akkor is, ha a hozzá tartozó leverhető elem korábban leverésre került) hibaponttal jár.

12.3. Amennyiben a fogat egy, még meg nem hajtott selyba típusú akadály labdáját leveri, vagy egy még meg nem hajtott maraton típusú akadály elemét FELBORÍTJA, az alapzsűri elnöke csenget. Az órát megállítják, hogy újraépítsék az akadályt, a hajtónak legmegfelelőbb időnél, mielőtt a versenyző megközelítené/meghajtaná a kérdéses akadályt. A versenyzőt az újraépítés miatt 10 másodperccel büntetik és a labda ill. az elem leveréséért/jelentős elmozdításáért 5 másodperc büntetést is kap. Nincs időkorrekció/jóváírás.

A Szervező Bizottság és a Versenybíróság döntése, hogy összevetést tart-e az indulói létszám függvényében! Amennyiben igen, úgy kategóriánként 10 induló alatt 3 versenyző mehet az adott kategória összevetésébe, 10 induló felett 6 hajtó! Az a versenyző, akit az összevetésben zárnak ki, az az összevetés utolsó helyezettje lesz!

Sportbaráti üdvözlettel:
Dobrovitz József

fedeles versenyekért felelős szakbizottsági tag