Göteborg: Dobrovitz József a FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa döntőjében

Hazánkat Dobrovitz József képviseli a hétvégén (február 24-26. ) a svédországi Göteborgban megrendezésre kerülő FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa döntőjében, ahová a 4. helyen jutott be a magyar világklasszis, 21 pontot szerezve. A 4 hónapja zajló világkupa-sorozatban a 8 forduló után a legjobb 6 hajtó indulhat a bajnoki címért. Dobrovitz József ellenfelei a döntőben Boyd Exell (AUS), Ijsbrand Chardon (NED), Koos de Ronde (NED), Jerome Voutaz (SUI) és Georg von Stein (GER) lesznek. Ifj. Dobrovitz József 13 pontot gyűjtve a 7. helyen végzett a fordulók után, így éppen csak, de lemaradva a legjobb 6 hajtó mögött, de Svédországban Dobrovitz Józsefet technikailag segíti majd a fiatal magyar hajtó. A döntőben szabadkártyával a svéd Fredrik Persson indulhat.

A döntőre vonatkozó fontosabb szabályok:
– A döntőben az 1. versenyszám indulási sorrendje a 8 kvalifikáló forduló után kialakult rangsor fordított sorrendje. Amennyiben azonos pontokkal, azonos helyeken állnak versenyzők, úgy közöttük sorsolás dönt az indulási helyükről. A szabadkártyás versenyző indul elsőnek a döntőben is.
– Az 1. versenyszám után, az élen álló versenyző eredménye (másodpercekre átszámítva) és az utána következő minden egyes versenyző eredményének különbségének 50 százalékát viszik tovább a 2. versenyszámba. Az élen álló versenyző nulla másodperccel rendelkezik.
– A 2. versenyszámban szerzett pontokat viszi tovább a 3 legjobb versenyző az összevetésbe.
– A 2. versenyszám és az összevetés indulási sorrendje a megelőző versenyszám eredményének, állásának fordított sorrendje.
– Amennyiben az 1. versenyszámban kizárnak versenyzőt, az nem indulhat a 2. versenyszámban.

Az 1. versenyszámot február 25-én, szombaton 15 óra 50 perctől rendezik meg, melyet élőben az alábbi linken tekinthetnek meg.

http://www.gothenburghorseshow.com/ghs-tv/

A 2. versenyszámra – világkupa pontszerző – február 26-án, vasárnap 10 óra 40 perctől kerül sor.