Hazai fedeles fogathajtó versenyek

Az idei évben még 2 fedeles fogathajtó versenyt rendeznek Magyarországon, de már a jövő év első fogathajtó versenyéről is vannak információk.

Gyulán december 30-án, pénteken rendezik meg a Sióréti Fedeles Bajnokságot, melynek keretében versenyt hirdettek póni egyes-, kettes-, négyesfogat, nagyló egyes-, kettes-, és négyesfogatoknak. Itt a pályaépítő Borsos Béla, a versenybíróság elnöke Fülöpné Mátyus Zsuzsanna, tagjai Borsos Béla és Barna Attila. A nevezési határidő december 27., kedd 22 óra.

Fábiánházán póni kettes-, nagyló egyes-, kettes-, és négyesfogatok számára írtak ki versenyt december 30-ára. A pályaépítő Geszterédi László, a versenybíróság elnöke Bartha István, tagjai Geszterédi László és Sárközi Tamás.  A nevezési határidő december 29., csütörök 12 óra.

A jövő év első megmérettetésének helyszíne január 14-én a székesfehérvári Kunos Lovarda lesz, ahol póni egyes-, kettes-, négyesfogat, nagyló egyes-, kettes-, és négyesfogatak mérkőznek meg egymással. A versenybíróság elnöke Pleizer József, a tagok Kollár Károly és Nagy Imre, a pályaépítő Ladányi Béla. A nevezési határidő 2017. január 13., 20 óra.