ifj. Bozsik József szövetségi kapitány kijelölte a 3 fős magyar csapatot

Megtörtént a sorsolás, kialakult a következő 2 nap programja. A díjhajtás versenyszámot a magyar versenyzők közül Kun Andrea és Armani kezdi csütörtökön 09:30-kor, majd Németh László és Opáll következik 10:30-kor. Nyúl Katalin és Ziezo 15:10-kor hajt be a díjhajtó négyszögbe, míg Farkas József és Ragyogó 16:10-kor. A pénteki versenynapon mutatja be programját 11:30-kor Argosz és Gáspár Szilvia.

GIRLPOWER
Az első állatorvosi szemlén minden lovunk versenyzésre alkalmasnak bizonyult. Ezt követően ifj. Bozsik József szövetségi kapitány kijelölte a 3 fős magyar csapatot és az egyéni indulókat a FEI Egyesfogathajtó Világbajnokságán Piberben. A csapat tagjai: Gáspár Szilvia (Argosz), Kun Andrea (Armani) és Nyúl Katalin (Ziezo). Egyéni indulóink Farkas József (Ragyogó) és Németh László (Opall). A csapat tartalék lova Rouge. A román színeket képviselő Kovács Imre lovát kizárták a világbajnokságról.

Állatorvosi II. Állatorvosi

A piberi világbajnokságon hazánkat Farkas József (Ragyogó), Gáspár Szilvia (Argosz), Kun Andrea (Armani), Németh László (Opall) és Nyúl Katalin (Ziezo) képviseli. A csapat tartalék lova Rouge. ifj. Bozsik József az első állatorvosi szemlét követően jelöli ki a 3 fős csapatot és az egyéni indulókat.

Magánéleti okok miatt a spanyol 4-es szintű nemzetközi bíró, Joaquin Medina Garcia nem tud részt venni a FEI Egyesfogathajtó Világbajnokságán Piberben, mint a versenybíróság tagja. Így hazánkat eddig is képviselő, de eredetileg tartalék bíró, Dr. Fejér Barna veszi majd át a helyét a zsűriben. A svájci Hanspeter Rueschlin lesz a tartalék bíró.

A képeket köszönjük Horváth Krisztinának/hoefnet.com honlapnak!

Együttműködésben a fogatsport.hu oldallal.