Ifj. Kalmár László ismét esélyes a Fogatvágtán

vagta
Ifj. Kalmár László háromszoros győzelmet aratott a Nemzeti Vágtán, három egymást követő évben nyerte a Fogatvágtán. Idén ismét a győzelem a célja.
– Még sosem volt olyan év, amikor ugyanazzal a páros lóval indultam a Nemzeti Vágtán. Idén alakulna úgy, hogy ismét Lepkével és Tücsökkel mennénk, de betanítjuk az új lovat is. Tavaly a versenyrutinnak, a jól sikerült startoknak és a lovaknak köszönhetően meg tudtuk védeni a pozíciónkat. Idén is azért indulunk, hogy győzedelmeskedjünk. Hatalmas adrenalin löketet ad az a rengeteg ember, aki ott szurkol, ráadásul a televízió is közvetíti a versenyt. Persze a győzelemhez szerencse is kell és szükséges a lovak nagyon jó felkészítése, mert bírniuk kell az 1200 méteres vágtát. Ami talán előnyömre válhat, hogy nagyobb a rutinom a startnál, tudom, hogy mire kell figyelni, jobban el tudok jönni bizonyos pozíciókból, mint mások. Viszont minden egyes versenynél nagy a teher, mert az ember bizonyítani szeretne, azoknak is, akik talán akkor látják először a pályán – nyilatkozta.
 
Ifj. Kalmár László idén ötödik alkalommal indul a Nemzeti Vágtán, s immár a negyedik győzelmét aratná, ha sikerül megvédenie címét a fogatvágtán. Nemcsak a lovak, ő maga is edz: ha van egy kis ideje, fut heti két-három alkalommal 6-8 kilométert.