Izgalmakkal teli finálé a Lovastorna CVI-n

Zárónapjához érkezett a lovastornászok nemzetközi és hazai legjobbjait felvonultató rendezvény, a Lovastorna CVI a Nemzeti Lovardában.

Vasárnap reggeltől egészen késő délutánig a legizgalmasabb és leglátványosabb versenyszámok váltják egymást a Nagyfedeles csarnokban. A mai napon dől el, hogy kik képviselhetik hazánkat a hollandiai Ermelóban esedékes ifjúsági VB-n, valamint az Európa-bajnokságon.

Ma többségében a közönség számára igazán szemet gyönyörködtető programok kerülnek műsorra. Ide sorolva a páros (Pas De Deux), illetve a csapat kategóriát. Előbbiben Jakab Liza és Szabó Nikolett képviseli jó esélyekkel hazánkat, de egyéniben is szoríthat a közönség Dabat Isabelláért, akinek nem kisebb célja van, mint megszerezni az aranyérmet. Az első két nap után tőle várható a legszebb eredmény. És hogy mi áll egy ilyen eredmény mögött?
Isabella elmondta nekünk, hogy egy folyamatos nagy fokú koncentrációra és mentális felkészültségre van szükség. Állandó összhangot teremteni már verseny előtt és alatt is a lóval, valamint a futószárazóval. Remélhetőleg ez a tökéletes háromszög a legfényesebb érmet eredményezi majd.

A háromnapos rendezvény 17 órakor az eredményhirdetéssel és a díjátadó ceremóniával zárul.