Kezdetét vette a Lovastorna CVI a Nemzeti Lovardában

Május első hétvégéjén Lovastorna CVI-nek ad otthont a Nemzeti Lovarda. Ennek megfelelően már csütörtök reggeltől folyamatosan érkeztek a sportág hazai és nemzetközi képviselői a lovasok magyarországi fellegvárába. 8 ország 103 versenyzője méri össze tudását az év legrangosabb hazai lovas eseményén.

Csehország, Finnország, Lengyelország, Szlovákia, Ausztria, Németország, Norvégia és természetesen Magyarország képviselteti magát az eseményen. A reggeli állatorvosi szemlén 35 lovat vizsgáltak meg és mindegyiküket alkalmasnak találták a versenyzésre. 11 órakor a technikai értekezlet nyitotta meg az eseményt. 15 órakor az egyéni kötelező kűr junior és senior 2 csillagos versenyszámainak bemutatásával vette kezdetét.

Ebben a kategóriában 29 lovastornász adta le nevezését, közülük 10 hazai versenyzőnek szoríthattunk, nevezetesen Vida Zsófia, Dabat Isabella, Jezerniczky Nóra, Gönczi Dorottya, Bohácsi Melinda, Görgey Gyöngyvér Zsófia, Nyulasi Zita, Karna Rebeka, Jancsecz Dorottya és Basa Máté mutatta be a programját. Ebben a versenyszámban a versenyzőknek mindössze egy perc áll rendelkezésükre, hogy lovuk hátán bemutassák gyakorlataikat. Ezt követően 16:45-től az egyéni kötelező kűr senior 3 csillagos versenyszáma volt soron. Itt 6 induló adta le nevezését. Közülük a hazai közönség Somogyi Eszternek, Németh Blankának és Király Ákosnak szurkolhatott.