Látványos téltemetés lovakkal Hódmezővásárhelyen

Lovas felvonulással búcsúztatják a telet február 25-én, Hódmezővásárhelyen. A maskarás menet a Víztorony tövéből indul, és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ elé érve részt vesz a kulturális központ télűző programjában is.

„Tizenéves hagyományunk, hogy a tél végén lovas felvonulást tartunk, ez az országban mondhatni egyedülálló. Az állatokat is beöltöztetjük, az előző évek tapasztalatából kiindulva mintegy 50 lovasra lehet számítani. Ez a programunk néhány éve már kapcsolódik a BFMK által rendezett téltemetéshez, megközelítőleg délre érünk majd a kulturális központ elé. A részt vevők idén egy népi műsort láthatnak a tél és a tavasz küzdelméről, amelyet máglyagyújtás követ, ahol is elégetjük a tél bábút. Bízunk benne, hogy idén is sikerül jó időben megtartani a rendezvényt” – mondta Kovács Gábor, a hódmezővásárhelyi Kenguru Hotel, Panzió és Csárda tulajdonosa.

Az látványosnak ígérkező esemény után a lovas jelmezeseket a Kenguru Csárdában vendégül látják, továbbá farsangi mulatságra várják őket és a ló barátokat egyaránt.

Forrás: promenad.hu

fotó: kektoimenes.hu