Lovastorna CVI Magyarország legjobbjaival

Május első hétvégéjén kerül megrendezésre a Nemzeti Lovardában Magyarország legrangosabb idei nemzetközi lovastorna versenye, a Lovastona CVI.

A Nemzeti Lovardában május 3-5-ig 8 ország 103 versenyzője méri össze tudását egyéniben, párosban, csapatban és korosztályos kategóriákban.

A nemzetközi mezőny Csehország, Finnország, Lengyelország, Szlovákia, Ausztria, Németország, Norvégia és hazánk legjobbjaiból tevődik össze. Magyarországot 7 egyesület versenyzői képviselik. A Kaposvári Lovasakadémia SC, a Berri LK, a Pasaréti Honvéd SE, a Viadukt SE és a Szárnyaló Lovas SE egyéni kategóriában, a Budapesti Lovas Klub páros kategóriában, míg a Sóskúti Manók egyéni, páros és csapatkategóriában egyaránt bemutatják programjukat.

1988 óta ad helyet a Nemzeti Lovarda nemzetközi lovastorna versenynek. Érdekesség, hogy Dietmar Otto, aki most bíróként vesz részt a versenyen 1988-89-ben még versenyzőként szerepelt a Nemzeti Lovardában, majd a világbajnoki címet is megszerezte.

A háromnapos esemény május 3-án, pénteken 15 órakor a kötelező gyakorlatok bemutatásával veszi kezdetét, majd szombaton a szabadon választott kűrökkel folytatódik.