Magyar győzelem az egyesfogatoknál

Ma minden kategóriában eredményt hirdetnek Fábiánsebestyénben

Az akadályhajtást és az összetett versenyt is magyar hajtó, Kecskeméti László nyerte az egyesfogatoknál, így az első eredményhirdetésnél a magyar himnusz szólalhatott meg a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban. A versenyzők és a szakmai zsűri is kiemelte, hogy magas színvonalon professzionálisan teremtették meg a feltételeket a CAI3*-H1/H2, CAIO4*-H4 & CAI3*-P1/P2/P4 Nemzetközi Fogathajtó Versenyen.  

Az akadályhajtás mai versenyét Kecskeméti László nyerte, megelőzve a szintén magyar Farkas Józsefet és Kovács Imrét (ROU). Az összetett versenyben szintén a magyar Kecskeméti László győzedelmeskedett (154,44), másodikként a román színekben versenyző Kovács Imre (166,64), harmadikként a szintén magyar Nyúl Katalin (174,69) zárta a versenyt.
A póni egyesfogatoknál Cristiano Cividini teljesített az akadályhajtást, a póni ketteseknél első helyezett lett Karl Cvörnjek (AUT), második Kovács Zsófia (HUN). Összetettben is ez a végső sorrend alakult ki, Karl Cvörnkejk 161,12, Kovács Zsófia 164,96 hibaponttal zárt.
A 2*-os póni kettesfogatoknál Mezei Zsolt teljesítette az akadályhajtást, összetettben pedig 197,34 hibaponttal zárt.

Cristiano Cividini már harmadjára mérettette meg fogatát a Kinizsi Parkban, mint elmondta, az olasz hajtóknak fontos ez a versenyhelyszín, jó emlékeik vannak és eredményeik Magyarországról. Fábiánsebestyénben már első, második és harmadik helyezést szereztek. Fantasztikusnak tartja az új arénát, ami a fogathajtó sport fényét is emeli. Új lóval érkezett, amely egy éve van nála, talán ennek is köszönhető, hogy maratonhajtása nem sikerült olyan jól, mint díjhajtó teljesítménye, bár az utóbbi hónapokban több hibát sikerült korrigálni, de még mindig van mit javítani.

Az alapzsűri elnöke, Joaquin Medina elmondta, hogy mind a versenyzők, mind pedig a versenyhelyszín világszínvonalú, és professzionális. A FEI fogathajtó szakbizottságának, tagja, a négyes szintű versenybíró örömmel nyugtázta, hogy a páratlan világbajnokság szervezés után a rendezők még mindig tudtak emelni a nagyon magas feltételrendszeren. Kiváltképp szeret Magyarországon bíráskodni, a Kinizsi Park kedvenc versenyhelyszínei közé tartozik.

Jelenleg a kettesfogatok akadályhajtását láthatják az érdeklődők mind a helyszínen, mind pedig a hivatalos honlapján keresztül:http://www.fogatverseny.hu/live/

Fábiánsebestyén, 2016. május 8.