Magyar sikerek Durdevacban

2018.április 21-én Durdevacban , a Horvát szezonnyitó távlovagló és távhajtó versenyen, 13 lovas és 4 fogat képviselte hazánkat.

A pálya a talajából adódóan technikás volt, gyönyörű tájakon haladt át, ami néhol erdőkön keresztül vezetett majd jól vágtázható rétekbe csatlakozott.

Magyar sikerek minden távon születtek. 84km-en Lukács Máté, O’Bajan Boulus nevű lovával az előkelő második helyet szerezte meg 5 óra 25 perc 23 másodperc alatt teljesítették a távot és ezzel a sikeresen befejezett versennyel nemzeti kvalifikációjukat teljesítették.

Senior kategóriában Tóth József Shagya Solymásszal 5.helyen, a junioroknál 9.helyen Tóth Zsófia Boleróval, Hegyháti Lilla Szemafor Somával a 10.helyen és a 11.helyen Hollósi Adrienn Jussuf Bojánával végzett.
A 42km-es távon, az itthoni rendszertől eltérően a lovasokat itt is különválasztják, felnőtt és junior kategóriákba sorolják őket. A 28 fős felnőtt versenyszám első helyezettje Arató Barna lett Gazal Gerlével, míg a második helyet Ács Linda Koheilan Báró P-vel szerezte meg, 5.helyen pedig Gosztolai Zsanett végzett Shagya Sívával. A junioroknál szintén magyar győzelem született. Itt Szösz Teodóra Koheilan Adu P-vel lépte át a célvonalat elsőként, míg Bukor Barbara Melinda Shagya Buktával 6.helyen érkezett célba.

A versenyen 4 hazai fogatos is elrajtolt 46km-en, közülük Peter Kulier végzett az első helyen, másodikként Bányai Béla érkezett, a dobogó harmadik fokára pedig Illés Barna állhatott.