Magyar sikerek a Wiener Neustadt-i díjugrató versenyen

horvathbalazs_pmdiana_600x400

Magyar sikerekkel záródott a Wiener Neustadt-i díjugrató verseny, ahol a Nagydíjban két magyar lovas tudta hibátlanul tejesíteni a 145 centiméteres alappályát. Az összevetésben már csak Horváth Balázs járt sikerrel, aki PM Dianával az 5. helyet szerezte meg. A páros a derby versenyszámban is sikeres volt, két századmásodperccel lemaradva a győztestől 2. lett.

Ifj. Szabó Gábor a Nagydíj összevetésében Timpex Bölcsésszel kettőt vert, de a magyar bajnok Ausztriában is hozta a formáját, hiszen Timpex Hódolóval megnyerte az öt éves lovak döntőjét. Timpex Ben Hurral és Timpex Emlékkel is hozta az előkelő helyezéseket. James Wingrave a második napi nagykörben, saját tulajdonú kancájával, Quirosával ötvenegy indulóból, a hiba-idős, 145 cm-es versenyszámban a második helyen végzett, míg a fiatal lovak döntőjében Casino Golddal a negyedik helyen zárt. Burucs Barna Sir Winston C-vel, Krucsó Szabolcs Kórusz Attila lovaival, Chacco Blue II-vel és Vincentóval szállította az eredményeket.

A vasárnapi kiskört teljesen kisajátították a magyar díjugratók, az első öt helyezett magyar lovas volt. Nyert Krucsó Szabolcs Vincentóval, második lett Horváth Balázs PM La Conta Z-vel, harmadik is Krucsó Szabolcs Larino Spiritóval, negyedik Budai Virág Litithyával és ötödik Ódor Enikő Jason Stathammel.

Az Észak-németországi nemzetközi versenyen Dameban magyar tenyésztői siker született. A pénteki 145 centiméteres, összevetéses esti championátusban Marcel Wegfahrt Agropoint Cérnával az első helyet szerezte meg. A kilenc éves, Cardino apaságú szürke kancát a debreceni Agropoint Kft. tenyésztette és két évvel ezelőtt, Bábolnán tenyészversenyt is nyert ifj.Gombos Lászlóval.

Forrás: dijufaroszakag.hu