Meghalt a többszörös világbajnok Mythos

mythos

Elhunyt Mythos, Lázár Vilmos és Lázár Zoltán többszörös világbajnok lova.

Mythos a Fogarasi Ménesben született 25 évvel ezelőtt. 1994-ben került a Lázár család tulajdonába, majd 1996-tól Lázár Vilmos kettesfogatában már versenyzett is a szürke kanca párjával, Menüettel. 2001-ig nem volt olyan hazai vagy külföldi kettesfogathajtó verseny, ahol a díjhajtás versenyszámban legyőzőre talált volna a páros.

1999-ben kezdődtek az “aranyos” évek, amikor is Kecskeméten a Kettesfogathajtó Világbajnokságon mind egyéniben, mind csapatban aranyérmet akasztottak Vilmos nyakába, ezzel elismerve Mythos tudását is.

Következett Riesenbeck 2001-ben, ahol a csoda megismétlődött és 2 aranyéremmel bővült a lista.

2003-ban a francia helyszín Jardy volt a Kettesfogathajtó Világbajnokság házigazdája, ahol csapatban újra a dobogó legfelső fokáig repítette Mythos a fogatot.

2004-ben egy új kategóriában is kipróbálhatta magát a ló, Lázár Zoltán a Kecskeméten rendezett Négyesfogathajtó Világbajnokságon egyéni és csapat aranyérmet nyert Mythos segítségével.

Salzburgban 2005-ben újra a kettesfogatban teljesítette a Világbajnokságot a ló, Vilmos egyéni bronzérmmel, a magyar csapat ezüstéremmel tért haza. A 8. aranyat Warkában nyerte Lázár Vilmos és a fogatban Mythos, a csapat 2. helyen végzett.

Mythos örökre bekerül a magyar fogathajtás aranykönyvébe!

Forrás: fogatsport.hu