Szombaton a Celeb Team Penning VIP futammal zárult az este

A szombati napot a Celeb Team Penning VIP futam zárta Székesfehérváron Papadimitriu Athinával és Torkán Annával.

z. Trokanű
Késő este ért véget Székesfehérváron a szombati versenynap a Magyar Lovas Szövetség Western-Reining Szakág Országos Bajnokságának 2. fordulójában. A Kunos Lovardában megszervezett versenyt előbb egy western lánykérés, majd a Celeb Team Penning VIP futama zárta, Zámbó Árpyval, Zámbó Krisztiánnal, Papadimitriu Athinával és lányával, Trokán Annával, miután egy hamisítatlan western lánykérésre is sor került. Június 19-én, vasárnap reggel 7 órától folytatódik a verseny és a kiegészítő programok a székesfehérvári Kunos Lovardában.
Vasárnap a kinti, azaz Outdoor pályán a Trail, a Superhorse, a Western Riding, a Pole Beding és a Barrel Racing, a benti, azaz Indoor pályán a Reining, a Cutting, a Ranch Sorting és a Reining versenyszámokat láthatja a közönség, 18 órától pedig az 1000 dolláros Szentkirályi Kupáért folyik a közdelem Reining kategóriában.

Z.Western1
A Trail versenyszám egy akadályverseny, amely a marhapásztorok munkáját szimbolizálja. A Barrel Racing 3 hordó van elhelyezve háromszög alakzatban, ebben minél gyorsabban kell megkerülni a hordókat anélkül, hogy felborítanák. A Pole Bedingben két lovas van a pályán, a feladat pedig az, hogy a kettéosztott pályán, hogy a pálya egyik oldaláról minél gyorsabban kell a túloldalra átterelni a számozott marhákat a bíró instrukciója szerint. A Superhorse kategóriában a lónak sokféleképp kell megfelelnie a bírói elvárásoknak, ebben a versenyszámban különböző terepakadályokat kell legyőzni.