Mélykút: Indul az akadályhajtás

Mélykút: Indul a záró versenyszám, azaz az akadályhajtás

Nyúl
10 órakor indul a záró versenyszám, azaz az akadályhajtás Mélykúton a Magyar Derby, CAN-A & B, Egyesfogathajtó Magyar Derby és Fiatal ló minősítőn. A rendezvény szünetében lovas ünnepségre is sor kerül, hiszen Muity Sándorral is emlékeznek a szervezők. A pályabejárás megtörtént, néhány perc múlva indul a verseny.
Mélykút többek között Muity Sándor élvonalbeli négyesfogathajtó jóvoltából mindig is a fogathajtás egyik bázispontja volt, ahol számos rangos versenyt rendeztek az elmúlt évtizedekben, s rendeznek ezen a hétvégén is. Muity Sándor nemcsak a fogathajtó sport mélykúti meggyökereztetője, hanem a magyar bajnokságban a ’70-es években sikeresen szereplő versenyző volt, akire az idei évben is – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan – emlékeznek a vasárnapi akadályhajtás szünetében.

A mai versenynapon előbb a gyermekversenyzők, majd a fiatal hajtók, aztán a junior hajtók láthatók a mélykúti akadályhajtó pályán, ahol az első két versenynap után összetettben Hódi Károly áll az élen a ketteseknél, Nyúl Katalin pedig az egyeseknél. A négyesfogathajtóknál Váczi István várja vezető pozícióból a vasárnapi akadályhajtást. 13 órától láthatók az akadályhajtó pályán a kettesfogatok A**, majd az egyesfogatok.

Fotó: Vida-Szűcs István