Mezőhegyes: ifj Nagy Tibor kezdett a legjobban a mieink közül

nagy

8 nemzet képviselteti magát, az 5 éves kategóriában 10 ló, a 6 éveseknél 8, míg a 7 éves korcsoportban 13 ló mutatkozik be a napokban a mezőhegyesi Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán. Magyarországról három korcsoportban 13 ló és 12 hajtó indul az augusztus 8. és 11. közötti világversenyen. Csütörtökön az 5, 6 és 7 éves lovak kvalifikációja + díjátadás fogattal (első 3 helyezett) versenyszámra került sor. Az 5 éves lovak kvalifikációjánál a legjobb hajtónak Steffen Horn, a 6 éves lovaknál Dirk Hofmann, a 7 éves lovaknál Bartlomiej Kwitak bizonyult, utóbbi kategóriában ifj. Nagy Tibor jelenleg a második helyen áll. Pénteken az 5, 6 és 7 éves lovak kvalifikációjának 2. köre következik.

A 7 éves fogatlovak kategóriájában ifj. Nagy Tibor a 2., Lehőcz Dávid az 5., az 5 éves fogatlovak mezőnyében Sági József 4. helyen jutott tovább.

A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán a pálya és a szabályok újak a többi versenyhez képest. Egyesfogatokban mérik össze tudásukat a versenyzők, a világbajnokság kvalifikációs versenyből és döntőből áll. A korosztályonkénti elődöntőket 80X40 méteres négyszögben rendezik, amelyhez kombinált hajtópályát és két mobil maratonakadályt építették. A díjhajtó feladat befejezése után a hajtó rögtön megkezdi az akadályhajtást, melyben 8 sejbát kell végighajtania. Az együtt értékelt két feladatra 8 perc áll rendelkezésre. A 8 bójapárral és a két kombinált és vizesakadállyal nehezített maraton pálya hossza 1200-1500 méter.

Fotó: Baranyai Antal