MLSZ közgyűlés

Február 18-án, szerdán tartotta éves közgyűlését a MLSZ Fogathajtó Szakága. A fülöpszállási Biczó Csárda nagyterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. A közel 150 résztvevő közül mindössze 56-an képviseltek szavazati joggal egyesületet. A beszámolót Mondok József, a Szakbizottság elnöke tartotta. Vázolta a tavalyi év eredményeit, gratulált az érmeseknek, hiszen 2014-ben is 4 éremmel gazdagodott a fogathajtók éremkollekciója. A különböző kategóriák múlt évben elért eredményeiről részletesen is szólt.

A 2015-ös feladatok között elsőként a kiemelt rendezvényeket emelte ki az elnök. Így a két világbajnokságot (Fábiánsebestyén, Mezőhegyes), a nemzetközi versenyeket: Fábiánsebestyén, Vecsés, Mezőhegyes. A négyesfogatok EB-re készülnek Aachenbe, a pónifogatok világbajnokságra Bredába.

Legkellemesebb napirend a díjak átadása volt. A szakbizottság elismerését négyen kapták: – Szaller Zsófia, aki 2014-ben a pónifogat kategória legfiatalabb versenyzőjeként, két ezüstérmet szerzett – korosztályában és a magyar csapat tagjaként is – a Lengyelországban megrendezett Gyermek, Junior és Fiatal Hajtók Európabajnokságán – Jászfényszarui Lovas Barátok Köre (elnöke Rusai László), a 2014. október 04-én megtartott “C”kategóriás kettesfogathajtó országos döntő színvonalas megrendezéséért – Domsa Ferenc, a gerjeni versenyek, több éves, sikeres, színvonalas rendezéséért- Mátyus Zsuzsanna, több, mint 3 évtizedes lovassportban eltöltött szakmai munkájáért. A volt szövetségi kapitány az MLSZ díjátadóján a Lovassportért Emlékérmet is átveszi