Nemzetek Díja és egy nagydíj győzelem a Nemzeti Lovardában

CSIO
Népes nézőtábor előtt bonyolították le a hétvégén az 1933-ban épült Nemzeti Lovardában a CSIO***-W BUDAPEST-et. A harmincezer eurós összdíjazású fő versenyszám 160 centiméteres alappályáját tizenhatan, köztük két magyar lovas teljesítette hibátlanul. Az összevetésben rendre jöttek a gyors lovaglások, kockáztatások, majd jött a 2014-es nagydíj győztese, ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész, akik megszerezték az első helyet, mely a magyar díjugrató sport egyik kiemelkedő eredménye.
Tavalyi második helyezését megismételve, a dán Sören Pedersen Tailormade Chaloubettel lett a második, megelőzve Szíria díjugratásának eddigi egyik legnagyobb sikerét elérve Amre Hamchot, aki a 15 éves, belga fajtájú Senoritát lovagolta. A hetedikként helyezett Horváth Balázs nagyszerűen lovagolt fedezőménjével, Zordonnal, hiszen a páros a CSIO-n teljesített 5 pályáján egyszer sem hibázott.
A további magyar lovasok is igazán jól helyt álltak a 160 cm-es pályán: Füzer Gábor, ifj. Lázár Zoltán, Tóth László, Kiss Zsolt, James Wingrave és Krucsó Szabolcs.
A Tattersall korszakos felújítása előtt egy Nemzetek Díja és egy nagydíj győzelemmel, magyar himnusszal zárja kapuit vasárnap.
Fotó: Hajdu Krisztina