Nemzetközi távlovas verseny – Solt Kupa

A hétvégén 11 kategóriában több mint 60 lovas és hajtó versenyével rendezik meg a IV. SOLT KUPA nemzetközi, pénzdíjas távlovas és távhajtó versenyt. Már megtörtént az állatorvosi vizsgálat és a technikai értekezlet. A távlovasok és távhajtók versenyén 20, 40, 80 és 120 kilométeres versenytávon hirdettek versenyt, a résztvevők között magyar, szlovák és osztrák versenyzők vannak.

A solti Révbér pusztai Lovascentrumban a hétvégén rendezi meg a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakága immár negyedik alkalommal a Solt Kupát, a rendező bizottság elnöke Rencsár Kálmán, a versenyigazgató Mihók Csaba. A Bírói Bizottság elnöke Horváth Kata, tagjai között Kocsis Kálmán, Gyovai Norbert, Ballabás Kata és Kárpáti Eszter szerepel.

A kötött, sík, minimális szintkülönbséggel rendelkező vidéken 120 és 80 kilométeres felnőtt és junior távlovas versenyt rendeznek, ami nemzetközi és nemzeti, országos bajnokságba beszámító megmérettetés is egyben. 80 kilométeren szintén felnőtt és junior távlovas verseny (nemzetközi és nemzeti, ob-be beszámít), ugyanúgy ahogyan a 40 kilométeres távlovas verseny is. Ezen kívül 20 km hagyományőrző túrát is szerveznek. A versenyzők esetében a súlyhatár 120 kilométeren 75 kilogramm, 80 kilométeren 70 kilogramm.

A szervezők a versenyre minden érdeklődőt várnak!