Timpex Bölcsész Lengyelországban is nyert

leszno

A lengyelországi Lesznoban folytatódott a Közép-kelet európai díjugrató világkupa sorozat. A háromnapos versenyen a legnagyobb sikert ifj. Szabó Gábor érte el. Szombat este a 145 centiméteres, világranglista pontot adó nagykörben, 61 indulóból és 16 összevetőből egyedül tudott 11 éves, sárga kancájával, Timpex Bölcsésszel harminc másodpercen belül lovagolni, ami a győzelmet jelentette számára.

Ifj. Szabó Gábor világ nagyságokat tudott legyőzni, hiszen mögötte végzett a legutóbbi Európa- és világbajnoki csapat arany érmes holland Jur Vrieling és a német Andre Thieme, aki tavaly az Egyesült Államokban egy egymillió dolláros nagydíjat és 2011-ben hamburgi ugró derbyt nyert. A vasárnapi világkupa versenyszámban a lengyelek sztárja, Jaroslaw Skrzyczynski végzett az első helyen. Hatodik lett az összevetésben négy hibaponttal lovagló magyar-angol James Wingrave, saját tulajdonú pej kancájával Quirosával, míg ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel, megismételve múlt heti litvániai eredményét, a kilencedik helyen zárt.

A versenyen Hugyecz Mariann kisebb versenyszámokban indult Chacco-Boyjal. CSIO nagydíj győztesünk pedig a Timpex Ménes lovaival, Gerlével, Ben-Hurral és Ezüsttel ért még el helyezéseket.