Világklasszisok Fábiánsebestyénben

 
Az idei évi fábiánsebestyéni nemzetközi fogathajtó verseny mezőnyében ismét számos többszörös világbajnokot láthat majd a közönség. A május 4. és 7. között megrendezésre kerülő fogatversenyen jelen lesz Magyarország teljes élmezőnye, s külföldről is neves hajtók érkeznek az alföldi településre, ahol az idei év legrangosabb hazai fogathajtóversenyét rendezik meg.
 
A Kinizsi Parkban indul majd a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos, illetve testvére, az egyéni és csapat kettes-, és négyesfogathajtó világbajnokunk, Lázár Zoltán is. Nem maradhatott ki az indulók névsorából az a szintén világbajnok Dobrovitz József, aki idén februárban negyedik helyen zárta a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa göteborgi döntőjét, illetve szintén világbajnok fia, ifj. Dobrovitz József sem, aki a legutóbbi fedeles versenysorazatban kevéssel maradt le a döntőbe kerülésről, hiszen a 7. helyen zárt. A tavalyi bredai világbajnokságon pedig a legeredményesebb magyar hajtó volt.
A mezőnyben lesz a világbajnok svájci hajtó, Jérome Voutaz is, aki a fedeles világkupa döntőjében a második legjobbként fejezte be a versenyt Göteborgban. Fábiánsebestyénben láthatja majd a közönség a holland hajtólegenda, Ijsbrand Chardon fiát, Bram Chardont is, aki a múlt hétvégén a hollandiai Horstban összetettben megelőzte édesapját is harmadik helyezésével.