Világkupa pontok Litvániából, szép eredmények Ebreichsdorfban

Budapest, 2016. július 17. A késõbbi gyõztes, ifjabb Szabó Gábor Timpex Bölcsész nyergében a CSIO Grand Prix díjugrató versenyen a Nemzeti Lovardában 2016. július 17-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Először vállalta magyar lovas, hogy Litvániáig utazik egy nemzetközi díjugrató versenyre. Ifj. Szabó Gábor folytatta idei kimagasló teljesítményét, négy lóval, nyolc helyezéssel zárt.

A Siauliai város sportcsarnokában rendezett világkupa versenyszámban, Timpex Bölcsésszel, négy hibaponttal  több mint harminc indulóból, pontszerző kilencedik helyen végzett. CSIO hősünk további helyezéseit a Timpex Ménes lovaival, Ben-Hurral, Ezüsttel és a 6 éves Gerlével érte el. Folytatás jövő héten a lengyelországi lesznoi világkupán.

A korábbi mamut mezőnyök után most jóval kevesebben neveztek az ebreichsdorfi CSI díjugrató versenyre. A magyar lovasokban azonban a rendezők nem csalódhattak, hiszen az indulók egyharmadát piros-fehér-zöld színek képviselték. A 145 cm-es Nagydíjban harminc lovasból, tíz magyar állt starthoz. A győztes, a német Jörne Sprehe lett Stakki’s Jumperrel. Az utánpótlás válogatottunk női tagjai szerezték a legkiemelkedőbb eredményeinket.

Ötödik helyen végzett Vándor Zsófia Quintusszal, míg az első napi nagykörös negyedik helyezése után  a 17 éves Weinhardt Virág Chiclanával hetedik lett a 24.600 euró összdíjazású versenyszámban.

Gyermek Európa-bajnokunk edzője, Füzér Gábor Le Royallal és Gombos László Bukfenccel négy hibaponttal is befértek a pénzszerző helyre. A szombat esti derbyben, Tóth László Istivel a második lett, ahol a Sáripusztai  Ménes lovasa Gombos László ezúttal Admirálissal és Hollé Sára Clintusszal is a helyezettek között zárt.

Részletes eredménylista :

http://www.magnaracino.at/reitsport-eventdetails/events/16157.html

Forrás: dijugratoszakag.hu