Zárultak az I. Magyar Lótenyésztési Napok

mezohegyes

Kettesfogathajtó versenyt, díjugrató és díjlovagló versenyt is rendeztek Mezőhegyesen az I. Magyar Lótenyésztési Napok keretében a hétvégén. A fogathajtó akadályversenyen a csanádpalotai Kovács Árpád nyert, megelőzve a mezőhegyesi Papp Jánost és a seregélyesi ifj. Ihász Bélát. Negyedik lett Hódi Károly a Szeged Fesztivál LK versenyzője a mezőhegyesi versenyen, ahol 37 fogathajtó versenyzett pénteken.

Az I. Magyar Lótenyésztési Napok keretében 36 ménjelölt számára ménvizsgát is rendeztek, melyen a hagyományos magyar fajták közül a nóniusz, a gidrán, a furioso north star, a lipicai, a shagya arab és a kisbéri félvér fajtájú lovak szerepeltek. Küllemi bírálat, szabadon mozgás és szabadon ugratás, valamint nyereg alatti és a fogatban történő kipróbálás szerepelt a programban.

A záró napon a díjugratók és a díjlovasok is mmegmérkőztek egymással. Az MLOSZ Kupa 110 centiméteres versenyszámát az ifjúsági kategóriában Kpssuth Dóra nyerte (Békéscsabai SZI LSK) FURIOSO XXXIV-127 RICSI lovával, második lett Kiss Lizanna INAS, harmadik Wippelhauser Virág ALL IN nyergében. A felnőtteknél ifj. Szabó Gábor nyert TIMPEX GEJZIR-rel, második helyen  Szotyori Nagy Kristóf TIMPEX GLÓRIA-val, harmadikon Sebők Anna MÁZLI-val zárt.

Az MLOSZ Kupa 120 centiméteres derby versenyszámában ifj. Szabó Gábor nyert TIMPEX GERLE-vel, míg szintén ő második helyezett lett TIMPEX FEGYENC-cel, harmadikként Kormos János fejezte be a versenyt TORDA-val. A Magyar Ló Kupa 130 centiméteres kétfordulós versenyszámában Erdélyi Balázs győzött GIDRAN RAZBEG SZENDE-vel, második helyezett lett Szotyori Nagy Kristóf GIDRAN RAZBEG 44 MYTOC-al, harmadik Teleki Zoltán KABALA-val.